Prosjektet «Landbruket i Midtre Gauldal 2030» sparkes nå i gang med en åpen kveld på Støren kulturhus onsdag 20. mars kl. 19-22. Arrangementet er åpent for alle. Både deg som driver i landbruket, er engasjert i næringa, lokalsamfunnet og framtida for kommunen vår.
Elgsuppe og gratis inngang
Det blir servert nydelig elgsuppe fra Fumo. Arrangementet er gratis.
Vi er klar over at oppstarten er satt litt tidlig for noen. Det er bedre at du kommer litt senere, enn at du ikke kommer. Vi håper på stort oppmøte og stort engasjement!
Meld deg på til landbruksrådgiver Oline Hoston Nannestad innen 15. mars:
- Telefon/SMS: 906 05 925
- E-post
Kveldens program
Ordfører Trude Solem Heggdal og kommunedirektør Alf Petter Tennfjord står for åpninga av programmet. Gårdbruker Steinar Fløttum fra Singsås kommer for å fortelle om hvor viktig prosjektet er for landbruket i kommunen.
Fra NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi) kommer Siv Karin Paulsen for å gi oss fakta og tall fra landbruket i Midtre Gauldal.
Anders Haraldsen er organisasjonsveileder og er prosjektpådriver i dette prosjektet, og vil starte opp gruppearbeid. Her er det muligheter til å si din mening, gi innspill og komme med forslag som blir med videre i arbeidet med prosjektet.
Om prosjektet
Landbruk i Midtre Gauldal 2030 er et prosjekt der vi i tett samarbeid med landbruksnæringa, bygdene og landbruksforvaltninga utarbeider mål og strategier for denne viktige næringa fram mot 2030 i kommunen vår.
Utviklingsprosjektet har som mål å sette større trykk på verdiskaping, med konkrete mål og tiltak. Dette er ønsket både av næringa og kommunen. Tiden er moden for en nytenkning rundt hvordan det skal satses i og på landbruket i Midtre Gauldal.
Dette skal gjøres gjennom en ettårig prosess som skal mobilisere, samle og løfte aktørene i landbruket, bygdene der landbruket utøves og landbruksforvaltningen. Prosessen legger opp til å nå resultater gjennom et forarbeid, tre samlinger og sju arbeidsgrupper som jobber mellom samlingene.
Måten vi jobber på skal gi sterk forankring og aktiv medvirkning fra aktørene i landbruket, samtidig som vi sikrer politisk og administrativ forankring.
Et viktig sluttresultat av prosjektet er at både landbruks- og beitebruksplanen for kommunen skal revideres. Dagens landbruksplan er fra 2003, og store endringer har skjedd innenfor landbruket.
Det er gitt midler fra Fylkeskommunen og omstillingsprogrammet Spir til å gjennomføre prosjektet.