Første samling var 20. mars, og mange møtte opp.
Denne gangen blir det mer en arbeidssamling, hvor de sju arbeidsgruppene skal presentere det de har jobbet med så langt.
Det skjer i Støren kulturhus onsdag 16. oktober klokka 19.00.
Ta turen og bidra!
- Vi oppfordrer folk til å komme. Gruppene skal presentere det de har, men her kan folk komme med innspill og bidra til det videre arbeidet mot en ferdig plan. Det er mulig å komme med spørsmål underveis, og folk kan sende inn spørsmål også i etterkant, sier Kenneth Moe.
Sammen med Steinar Fløttum og Olav Erik Løkken representerer han styringsgruppa for dette prosjektet.
- Satses på landbruket
I tillegg til gruppepresentasjonene, blir det også korte innlegg fra Statsforvalteren og Fylkeskommunen. De kan svare på spørsmål, og gi konkrete tilbakemeldinger på det som blir lagt frem av arbeidsgruppene.
- Det er bra at dette prosjektet er satt i gang. Det viser at det satses på landbruket, det er bra med litt blæst og engasjement rundt det. Vi er jo en stor skog- og landbrukskommune, sier Olav Erik Løkken.
Meld deg på!
Dette er et gratis arrangement, og åpent for alle som ønsker å komme. Det blir litt servering fra Soknedal bakeri, med kaffe og te.
Meld deg gjerne på til Hanne Staverløkk, landbruksrådgiver innen mandag 14. oktober:
Har du ikke meldt deg på, kan du likevel møte opp. Vi ønsker at så mange som mulig kommer.
Om prosjektet
Landbruk i Midtre Gauldal 2030 er et prosjekt der vi i tett samarbeid med landbruksnæringa, bygdene og landbruksforvaltninga utarbeider mål og strategier for denne viktige næringa fram mot 2030 i kommunen vår.
Utviklingsprosjektet har som mål å sette større trykk på verdiskaping, med konkrete mål og tiltak. Dette er ønsket både av næringa og kommunen. Tiden er moden for en nytenkning rundt hvordan det skal satses i og på landbruket i Midtre Gauldal.
Dette skal gjøres gjennom en ettårig prosess som skal mobilisere, samle og løfte aktørene i landbruket, bygdene der landbruket utøves og landbruksforvaltningen. Prosessen legger opp til å nå resultater gjennom et forarbeid, tre samlinger og sju arbeidsgrupper som jobber mellom samlingene.
Anders Haraldsen er organisasjonsveileder og prosjektleder for Landbruk 2030.
Måten vi jobber på skal gi sterk forankring og aktiv medvirkning fra aktørene i landbruket, samtidig som vi sikrer politisk og administrativ forankring.
Et viktig sluttresultat av prosjektet er at både landbruks- og beitebruksplanen for kommunen skal revideres. Dagens landbruksplan er fra 2003, og store endringer har skjedd innenfor landbruket.
Det er gitt midler fra Fylkeskommunen og omstillingsprogrammet Spir til å gjennomføre prosjektet.