Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Hvordan skal Støren være i 2030? Bli med og si din mening!

Framtidas Støren sentrum står på agendaen denne våren, og målet er at hele kommunen engasjerer seg. Stikkord er NTNU-studenter, folkemøter, studentoppgaver, medvirkning og spenstige ideer. Blir du med?

Nyhet Publisert av Marthe Eid , 13.02.25

Bilde med aktører som vil jobbe med prosjektet Støren 2030, tatt på rådhuset.
Denne gjengen fra NTNU, næringslivet, Frivilligsentralen, Støren ungdomsskole, Gauldal videregående skole, politisk ledelse og administrasjonen skal jobbe med prosjektet Støren 2030 framover. Men de trenger din hjelp og engasjement!

Prosjektet med navnet «Støren 2030» vil gå gjennom 2025, med særlig stor aktivitet i uke 13, 24.-28. mars. 

Da kommer NTNUs Planbussen med opptil 15 studenter fra masterprogrammet i arkitektur hit.  De skal arrangere folkemøter, snakke med innbyggere, ungdommer, politikere, næringslivet, og de skal bo og leve her denne uka. Slik vil de få Støren under huden, som vil gi bedre resultater i form av studentoppgaver. 

Planbussen er et praksisorientert masteremne i planlegging og stedsutvikling ved den femårige masterutdanningen i arkitektur ved NTNU. Les mer om Planbussen på NTNUs sider

Uke 13 blir mobiliseringsuke 

Planbussens masterstudenter skal lage studentoppgaver om hvordan et fremtidens sentrum på Støren kan se ut, basert på erfaringene de gjør seg og innspillene og ønskene de får inn gjennom uke 13. De ferdige oppgavene skal stilles ut i etterkant. 

Studentene skal bo på Vårvolden camping. De er helt avhengige av å møte folk og få innspill og ideer fra alle oss som bor her og har meninger, vyer og ideer om Størens og kommunens framtid.  

Nærmere program for uke 13 kommer, men det som foreløpig er planlagt er møter med folkevalgte, elever på ungdoms- og videregående skole, møter med næringsliv og frivilligheten, åpent kontor, folkemøte og en avslutning der oppgaveskissene presenteres. 

Støtte fra Spir 

Det er Midtre Gauldal kommune som har satt i gang prosjektet, som har fått støtte fra omstillingsprogrammet Spir. 

- Dette prosjektet handler om å gjøre det enda mer attraktivt å bo, arbeide og leve i Midtre Gauldal. Hensikten er å skape fremtidstro og få ut mest mulig konkrete ideer, tanker og initiativ, sier kommunedirektør Alf-Petter Tenfjord. 

Eileen Brandsegg i Bylivsutvikling er leid inn som prosjektleder, og med seg har hun kommunedirektøren som prosjekteier samt aktivitetskoordinator Siri Mette Gynnild, enhetsleder Knut Arne Aasen og Svend Hov i NiT Midtre Gauldal som prosjektressurser. 

Bilde av prosjektleder Eileen Brandsegg, Markus Schwai og  Erik Frydenlund Hofsbro fra NTNU Planbussen.
Prosjektleder Eileen Brandsegg, Markus Schwai og Erik Frydenlund Hofsbro fra NTNU Planbussen. 

Håper hele kommunen kommer på banen

Ordfører Trude Heggdal oppfordrer alle til å engasjere seg: 

- Vi håper at folk fra hele kommunen blir med på alt som skjer denne uka. Vi trenger at næringslivet, frivilligheten, politikerne, barn og ungdommer – ja hele kommunen engasjerer seg. Kanskje kommer det fram mange nye, kreative ideer og muligheter vi ikke har tenkt på før? 

Et sterkt Støren gir sterke bygder 

Hvorfor et slikt prosjekt bare på Støren, tenker du kanskje? En kommune er helt avhengig av et sterkt og attraktivt kommunesenter. Det gagner hele kommunen, og gjør hele Midtre Gauldal enda mer attraktiv. 

Folkevekst, økt attraktivitet og næringsutvikling er sentrale mål for Midtre Gauldal kommune, og gjennom omstillingsprogrammet Spir har vi en unik mulighet til å lykkes med dette. 

Bilde av rektorene for Gauldal videregående skole og Støren ungdomsskole sammen med Markus Schwai og Erik Frydenlund Hofsbro fra NTNU Planbussen
Barn og unge blir sentrale i prosjektet. Hilde Rudi Bråten, rektor Gauldal videregående skole og Hege Sommervold, rektor Støren ungdomsskole, i samtale med Erik Frydenlund Hofsbro og Markus Schwai fra NTNU Planbussen. 

Bra tidspunkt for et slikt prosjekt 

Kommunestyret vedtok i 2014 at sentrum på Støren skal ligge langs aksen Korsen og Prestteigen, men dette har ennå ikke fullt ut blitt realisert. Sentrumsfunksjoner er fortsatt spredt på flere steder i Støren.

Støren trenger en felles mobilisering for å få fram ideer og skaperkraft i hele befolkningen. Dette kan påvirke næringslivets vilje til å satse, eiendomsutvikling og kommunale tilbud. 

Timingen for et mobiliseringsprosjekt er god. Flere næringsdrivende har planer for ulike områder på Støren. Kommunestyret har vedtatt nye arealplaner for hele kommunen, og flere deler av Støren er oppgradert med nytt planverk. I planstrategi for 2024-2027, har kommunestyret sagt at det skal det jobbes fram en ny plan for Korsen-Prestteigen i løpet av perioden, i tillegg til en ny kommuneplanens samfunnsdel og planer for boligpolitikk og boligsosialt arbeid. Dersom vi nå får opp problemstillinger og ideer som krever planprosesser og avklaringer, så har vi mulighet til å følge opp det. 

Følg med, vi legger ut mer info utover vinteren og våren!