Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Anna har hatt sin første arbeidshelg

- Dette er en givende jobb. Det er fint å kunne hjelpe folk. Det sier Anna Engen Wolden, som nylig hadde sin første arbeidshelg på Midtre Gauldal helsesenter. Hun er en av mange lokale ungdommer som skal ha sommerjobb i Pleie og omsorg i år.

Nyhet Publisert av Marthe Eid , 20.06.24

Bilde av Anna Wolden, som nylig hadde sin første opplæringshelg på avdeling Utsikten.
Anna Wolden hadde nylig sin første opplæringshelg på avdeling Utsikten.

Pleie og omsorg går nemlig for å aktivt rekruttere og bruke unge, lokale til sommerjobbene i år.

- Målet vårt er å unngå å bruke vikarbyrå. Det kan hende vi må, men så langt det lar seg gjøre satser vi på lokale, unge i år, sier Ingeborg Vongraven som er enhetsleder i Pleie og omsorg.

Anna er i gang 

Anna Engen Wolden er en av dem. Forrige helg hadde hun sin første arbeidshelg med opplæring på avdeling Utsikten. Hun er 17 år, bor på Støren og går på studiespesialisering på Gauldal videregående skole. I sommer blir hun for det meste å finne på helsesenteret, foruten litt ferie mellom slagene. 

- Jeg forventer å få se mer hvordan det er å jobbe her, og hvordan det er å bli eldre. Det er interessant å se hvor forskjellige folk er, selv om de er gamle og trenger litt hjelp. Alle er jo ulike.

Planen er å studere psykologi.

- Det handler jo om mennesker det og, om å hjelpe folk. Det er en fin erfaring, dette, sier Anna.

Hun var forventningsfull før første opplæringshelg.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot her. De har vist meg rundt. Det er viktig at de forklarer meg ting på en god måte, at de hjelper meg sånn at jeg lærer det jeg skal gjøre. At de viser meg så jeg forstår. Da blir jeg trygg.

Bilde av Anna Wolden og hennes kolleger på avdeling Utsikten.
Anna Wolden og hennes kolleger på avdeling Utsikten. 

- Ferie med god samvittighet

Våre ansatte skal som alle ha ferie i sommer, innen helse er det vanlig å enten ha tidlig eller sen ferie.

- Det er veldig viktig at våre ansatte kan ta ferie med god samvittighet, understreker Jorun Marie Svardal som er assisterende enhetsleder i Pleie og omsorg.

God opplæring er alfa omega

Med så mange unge personer på jobb, en del av dem uten særlig erfaring fra før, blir det avgjørende med god opplæring og at de blir tatt godt imot. Vi investerer litt ekstra i opplæringen i år.

- Vi vil skryte av måten ansatte her tar imot vikarer, studenter, praksiselever og de som er her på språkpraksis. De gjør virkelig en god jobb med å ta imot dem, og det er veldig viktig, påpeker Svardal.

Rekruttering

For dette handler også om rekruttering.

- Vi håper jo på å få tilbake vikarene også neste sommer. Da er det så viktig hvordan de blir møtt her og den opplæringa de får, sier Ingeborg Vongraven.

Det er mange som har søkt på sommerjobber innen helse. Og vi har mange sommervikarer som kommer tilbake, som har jobbet hos oss tidligere somre. Og flere av de som har hatt sommerjobb hos oss tidligere, har tatt utdanning innen helse og jobber hos oss.

- Det er veldig artig. Det virker som det er ettertraktet å komme hit og jobbe. Vi tror også de vil trives. Dette er en fin arbeidsplass som har et godt rykte, sier Svardal.

Grethe Ellerås er kommunalsjef for Helse og mestring. Hun er fornøyd med strategien om å bruke lokal arbeidskraft så godt det lar seg gjøre i ferieavviklingen.

- Dette er viktig og bra for alle parter. Våre beboere og tjenestemottakere, ansatte og for våre unge, lokale som får en givende sommerjobb og erfaring fra helsevesenet. Vi håper at mange av dem kommer tilbake, og ser muligheten for å gå videre innen helsefaget. Vi trenger hver og en av dem i framtida!

Noen justeringer på praktisk bistand

Noen av tjenestene som gis av hjemmetjenesten blir tatt litt ned i tre uker i juli, slik at alle våre ansatte skal få tatt ut ferie. Det går mest på det med praktisk bistand. De mest nødvendige tjenestene blir prioritert.

Det er viktig å understreke at all nødvendig helsehjelp blir gitt som vanlig av hjemmesykepleien.

- Hvor travelt det er i en avdeling vil variere. Vi har perioder der det er mer og mindre travelt, og det vil variere i hvor stor grad dette vil merkes av beboerne og pårørende, sier Jorun Marie Svardal.